Kom je er niet aan uit? Bel ons op 0165-854018 of mail ons op info@tastypastries.nl

Baker

Follow Us:
Title Image

Blog

Ananas Kruimel Recept

Een goede kruimel is echt verrukkelijk. Of het nou een appel, perzik, of een blauwe bessen kruimel is, het is allemaal lekker. Maar soms heb je gewoon zin in een tropisch smaakje. Dat is wanneer wij voor ananas kiezen. Ananas smaakt naar zomer, als je weet wat ik bedoel. Als wij aan ananas denken, denken we aan het strand, de zon, of een specifieke cocktail (hierover binnenkort meer in een andere blog). Met die gedachte, maken we dit recept niet te moeilijk, je kan ook wat kaneel aan dit recept toevoegen voor meer smaak. Let op, het is een Amerikaanse kruimel, dit betekend dat de kruimel het beste te combineren is met een bolletje ijs of een beetje slagroom, vooral als je hem warm serveert.

Ananas Kruimel

Deze kruimel is super simpel maar zeer lekker. Kan gemaakt worden met verschillende soorten fruit. Wij adviseren hem warm te serveren met een beetje ijs of slagroom om het af te maken.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: Nagerecht, Snack, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Ananas, Crumble, Kruimel, Pineapple, Zoet
Auteur: The Baking Buckets

Ingrediënten

Kruimel

  • 50 gram Boter
  • 50 gram Amandelmeel
  • 50 gram Zeeuwse bloem Patent kan ook
  • 50 gram Suiker
  • 1 snufje zout

Ananas vulling

  • 1 Verse Ananas
  • 100 gram Suiker
  • 2 eetlepel Maizena
  • Kaneel optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ / 350℉.
  • Meng het amandelmeel, de bloem, suiker en zout in een mengkom.
  • Voeg de boter toe tot dat er een kruimel ontstaat. Zet apart.
  • Schil en haal de kern uit de ananas. Als je niet een verse ananas hebt werkt ananas uit blik ook maar zorg wel dat hij goed uitgelekt is. Extra vocht is namelijk je vijand.
  • Snij de ananas in kleine stukjes. Meng de ananas met de suiker en kaneel in een kom.
  • Doe bij de afgewogen maizena een klein beetje water te zorgen dat het niet gaat klonten. Maar let op niet te veel de suiker gaat namelijk al vocht uit de ananas trekken dus als je teveel vloeistof hebt dan wordt het te nat.
  • Vul je bak vorm met de ananas.
  • Pak de kruimel en dek de ananas hier mee af.
  • Zet je bakvorm in de oven voor ongeveer 20 minuten. Wanneer de top mooi goud bruin is is het klaar.

Notities

Je kan het warm of koud serveren. Ik persoonlijk serveer het met een klein beetje ijs en wat slagroom. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig.