Kom je er niet aan uit? Bel ons op 0165-854018 of mail ons op info@tastypastries.nl

Baker

Follow Us:
Title Image

Blog

Basis Wafel Recept

Ik hou van wafels, zoals velen, maar lange tijd was er voor mij geen noodzaak of interesse om hiervoor een recept te ontwikkelen. Dat veranderde allemaal toen we voor een mini-huwelijksreis een reisje naar Praag maakten. Ik ben niet iemand die van de toeristen attracties houdt. Meestal vraag ik in een kroegje of cafe naar tips van het personeel waar we nou ècht naartoe moeten (voor ons is dit veelal een zoektocht naar heerlijk lokaal eten). Zo kom je op de gekste plekken en zo kwamen wij in Praag terecht bij een zaakje wat heerlijke wafels serveert genaamd Coffee & Waffles.

In Nederland eten we veel zoete wafels, hierdoor is het wafelbeslag vaak zoet. Als je niet oppast kan dit overheersen wanneer je er fruit en andere toppings op doet. De wafels die we proefden in Praag waren helemaal niet overweldigend zoet, sterker nog ze waren vrij neutraal in smaak. Hierdoor werden juist ook heel veel hartige opties aangeboden zoals een wafel met een gepocheerd eitje met gebakken spek en hollandaise saus. Uiteraard waren er ook genoeg zoete opties met fruit, slagroom en/of ijs. Dit zaakje heeft echt mijn perspectief op wafels veranderd. Hierdoor ben ik de wafel meer gaan beschouwen als onderdeel van het gerecht zoals het broodje van de hamburger of het broodje onder de bruschetta. Zeker zo belangrijk maar niet de solo ster. Bij deze, mijn recept voor een basis wafel recept.

Wafel recept

Maak een paar fantastische wafels binnen een paar minuten met dit simpele recept.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: Nagerecht, Ontbijt, Snack
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Easy, Makkelijk, Quick, Savory, Snel, Sweet, Wafel, Wafels
Porties: 4 grote wafels
calorieën: 330kcal

Equipment

  • Wafel ijzer

Ingrediënten

  • 270 ml Melk
  • 3 eetlepel Oil Zonnenbloem olie
  • 2 Eieren
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 190 gram Bloem
  • 1 eetlepel Suiker
  • ½ eetlepel Bakpoeder
  • ¼ theelepel Zout een snufje

Instructies

  • Zet het wafelijzer aan.
  • Mix de melk, olie, eieren en vanille extract.
  • Mix de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  • Combineer de twee mengsels en mix tot het een glad beslag is.
  • Schenk het beslag op het hete ijzer en doe deze dicht.
  • Laat bakken voor ongeveer 4,5 minuten.

Notities

  • De hoeveelheid beslag die je nodig zal hebben en de kooktijd zal verschillen per ijzer en grote van de wafel. Mijn advies is om met minder beslag te beginnen dan je denkt want als je teveel erin doet loopt het over.
  • Probeer verschillende toppings! Wij adviseren (maar is niet gelimiteerd tot): vers fruit, ijs, slagroom, stroom/ maple syrup
  • Als je een beetje een foodie bent probeer misschien wat hartige wafels. Bijvoorbeeld een gepocheerd eitje, uitgebakken spek en wat Hollandaise saus.