Kom je er niet aan uit? Bel ons op 0165-854018 of mail ons op info@tastypastries.nl

Baker

Follow Us:
Title Image

Blog

Hoe je het beste je pizza kan bakken

Ik hou van een goede pizza. Ik hou ervan ze te maken en te bakken. Het deeg te kneden. Klik hier voor het deeg recept. Voor mij heeft het iets rustgevendst. Eerst begin je met het kneden van het deeg, bij mij verdwijnt dan altijd de stress van mij, beetje bij beetje. Daarna kan je ontspannen terwijl je deeg aan het rijzen is. Zodra dat het deeg klaar is, kan je met een glimlach je oven of je barbecue aanzetten. Hierna verdeel je het deeg en rol je het met zorg uit. En als laatste, verwen je jezelf en bestrooi hem met je favoriete toppings. Nu dat je pizza klaar is om in de oven te gaan moeten we ervoor zorgen dat het in de oven niet fout gaat. Hieronder vindt je de verdere instructies voor het afbakken.

Pizza recept

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd40 min
Gang: Avondeten, Snack
Keuken: Italiaans

Equipment

  • Deegroller
  • Aluminiumfolie
  • Grote lepel
  • Pizza steen (eventueel)

Ingrediënten

  • Pizza deeg
  • Tomaten saus Welke je lekker vindt.
  • Mozarella Gerasped en verse
  • Pepperoni
  • Welke toppings je maar wilt

Instructies

Voorbereiding

  • Pak een portie pizza deeg en rol deze uit op een bloem-bestuifde werk plek.(½cm / ¼ inch). Voor gemak, verplaats het deeg naar een stuk aliminiumfolie die ligt ingevet is en bestuifd met semolina bloem.
  • Schep een paar eetlepels saus op het deeg en verspreid dit rond. Wees voorzichtig niet te veel te gebruiken. Met een klein beetje kom je een heel eind. Je wilt namelijk niet dat de pizza te nat wordt.
  • strooi de geraspte mozarella over de pizza en toppings er na. Wij hebben een pepperoni en verse mozarella plakjes er op gedaan.

Conventionele oven (boven en onder verwarmen) en geen pizza steen.

  • Voor verwarm de oven tot 250℃ / 482℉
  • Als je een oven rekje die de pizza vorm behoud (zo niet gebruik een bakplaat). Plaats het er zo laag mogelijk in. Laat het rekje of de plaat goed warm worden van te voren(20 minuten).
  • Leg de pizza er boven op en bak deze voor 8-10 minuten. Het kan sneller gaan als je temperatuur niet helemaal klopt dus hou een oogje in het zeil.
  • De bovenkant zal minder lang nodig hebben. Vandaar dat we het boven de ondergril zetten.
  • Haal hem er uit en geniet ervan.

Met bbq, hetelucht oven of conventionele oven. (met pizza steen)

  • Verwarm de oven voor tot 250℃ / 480℉ of zet de bbq aan.
  • Het liefst gebruiken we een pizzasteen om die steen gebakken pizza korst te krijgen. Het duurt even voor dat deze steen de temperatuur heeft van 250℃ / 480℉. Deze zal je ook ruim van te voren in de oven of op de bbq moeten leggen. Bij de conventionele oven weer onderin de oven zetten. Als je hem niet warm genoeg laat worden zal dus ook je bodem niet gaar zijn terwijl de rest al klaar is of zal het verbrand zijn wanneer je bodem goed is.
  • Wanneer je steen warm is. Haal je de pizza van de aliminiumfolie en leg je hem direct op de pizza steen. Vervolgens bak je de pizza voor 8 minuten. Hou altijd een oogje in het zeil want de steen kan warmer zijn dan je denkt of kouder wat juist een groter probleem is.
  • Als de toppings er goed uit zien en de bodem gaar is haal de pizza eruit en genieten maar.

Notities

Ons advies is om niet een hetelucht oven te gebruiken. Het is een stuk moeilijker om de steen op een goede temperatuur te krijgen en duurt veel langer. Je kan ook niet makkelijk de steen bij verhitten omdat er geen onder verwarming is. Hierdoor is de bovenkant veel sneller klaar. Persoonlijk ben ik een fan van de bbq en een pizza steen. je krijgt een beetje het pizza oven effect.