New York-stijl Cheesecake Recept
Cheesecake, mmmmh cheeeesecaaake. Ik zou de blog tekst hier kunnen beëindigen, voor de fans van deze taart, en het zou begrijpelijk zijn. Cheesecake is namelijk een soort religie. Ieder land lijkt zijn eigen soort te hebben en niemand is het eens over hoe hij moet zijn. Japan heeft een fluffy versie, deze trilt en geeft echt voldoening om te zien. Engeland heeft een zwaardere versie dan zelfs de Amerikanen die een assortiment hebben aan verschillende gebakken cheesecake. In Europa hebben ze de ongebakken versie, deze is een stuk luchtiger en minder heftig.
Ook ik ben een absolute fanaat. Toen ik jonger was heb ik in de Verenigde Staten gewoond en ben ik in aanraking gekomen met cheesecake voor de eerste keer en niet de laatste keer. Laten we het zo zeggen, als het ergens op het menu stond vroeg ik altijd aan mijn moeder of ik een stukje mocht hebben. Bij deze deel ik graag mijn recept met jullie. Als je hem in je eentje gaat eten wens ik je heel veel SUCCES!!!

New York-style Cheesecake recept
Equipment
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Springform 16cm for een hoge taart 20cm voor een lage taart
- Electrische mixer
- Spatel
- Koelkast
Ingrediënten
Bodem
- 150 gram Zandkoekjes kruimels (bastogne koekjes werkt ook)
- 75 gram Gesmolten boter
Vulling
- 750 gram Mon Chou / Roomkaas
- 150 gram Suiker
- 30 gram Bloem
- ½ Citroen rasp
- ½ Vanille boon leeg schrapen
- 150 gram Heel Ei 3 eieren
- 40 gram Ei dooier 2 dooiers
- 125 gram crème fraîche
Instructies
Bodem
- Voor verwarm de open op 180°C / 350°F.
- Verpulver de koekjes met de hand of machine. Als je een beetje een zware dag had een plastic zakje en je deegroller gebruiken als een hamer.
- Zodra je kruimels hebt voeg je de gesmolten boter er aan toe en mix je goed.
- Vet de springvorm in of sluit bakpapier langs de bodem. Druk het kruimel mengsel goed aan over de bodem. Als je iets dikkere bodem wilt kan je altijd wat meer kruimels en maken en wat meer boter toevoegen.
- Bak dit af voor 15 minuten en laat het afkoelen. Laat de oven aanstaan.
Vulling
- Doe de monchou in de mixer en mix dit tot dat hij glad is. duurt ongeveer een klein minuutjes.
- Voeg de suiker toe en mix. Vervolgens de bloem en mix. Dan de citroen rasp en vanille en mix.
- Voeg de eieren en de dooiers er een voor een bij en mix tussen door tot dat het glad is.
- Voeg als laatste de crème fraîche toe en mix tot dat het gecombineerd (niet langer).
- Vet de rest van de spring voor goed in en giet de vulling boven de afgekoelde bodem. Zet deze vervolgens in die oven.
- Zet de oven na 15 minuten lager naar 100°C / 210°F en bak verder voor 1 uur. Zet de oven na dit uur uit en laat hem staan met de duur op een kier.
- Haal hem er daarna uit en laat hem volledig afkoelen voor dat je een poging doet uit de springvorm te halen. Laat hem dan nog een 12 uur in de koelkast staan voor zijn beste resultaat. Indien je dat volhoud natuurlijk.