Kom je er niet aan uit? Bel ons op 0165-854018 of mail ons op info@tastypastries.nl

Baker

Follow Us:
Title Image

Blog

Pizza deeg recept

Laten we het hebben over pizza, ja, pizza. Ik hoef je niet te overtuigen dat pizza heerlijk is, laten we eerlijk zijn. De laatste tijd vraag ik iedereen in mijn omgeving om hun top 5 favoriete maaltijden. Pizza zit in de top 3 van meest genoemde maaltijden. Iedereen heb zijn eigen versie of favoriete toppings maar het is en blijft pizza. Voor mij is de keuze altijd tussen pizza Diavola en Quattro Formaggi.

Wat je favoriete pizza ook is, hij smaakt nog beter als je hem zelf hebt gemaakt. Gelukkig is het maken van je eigen pizza of pizza deeg goed te doen. Je moet er alleen wat tijd, aandacht en geduld in stoppen. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik mis meestal twee van deze drie. We zullen het recept van pizza deeg met jullie delen die voor ons het beste werkt. Voor meer informatie over het afbakken van de pizza, klik hier. Aangezien ik dit vaker heb fout gedaan dan ik zou willen toegeven hebben we hier een uitgebreide blog over gemaakt.

Pizza deeg recept

Voorbereidingstijd20 min
1 uur
Totale tijd1 uur 20 min
Gang: Avondeten, Hoofdgerecht, Snack
Keuken: Italiaans
Porties: 6 pizzas

Ingrediënten

  • 750 gram Sterk brood bloem type 00
  • 250 gram Semolina bloem
  • 1 theelepel zout
  • 14 gram gedroogd gist 2 zakjes
  • 625 ml lauw warm water
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kristal suiker

Instructies

  • Mix de gist met het water, olie en de suiker. Laat het een paar minuten staan om het gist te activeren.
  • Mix de bloem soorten, en maak een hoop op een schoon werkblad.
  • Maak in het midden van de hoop een kuil en strooi de zout langs de rand van de bloem. Je wilt vermijden dat het gist gelijk in contact komt met het zout. Dat vertraagd namelijk het rijsproces.
  • Schenk het mengsel met het gist in de kuil van de bloem. Roer dan rustig met een vork om steeds meer en meer van de bloem mee te nemen.
  • Wanneer het bij elkaar komt begin dan met je handen te kneden.
  • Blijf kneden tot het een een glad, soepel, zacht en elastisch deeg is. Dit zal ongeveer 10-15 minuten duren.
  • Wanneer je een glad deeg heb. Vet dan een schaal licht in met wat olie. Leg het deeg bal er dan in en bestuif met bloem en dek af met plasticfolie. Zet weg op een warme plaats.
  • Laat het rijzen voor een uur of tot hij verdubbeld is in grote.
  • Wanneer het verdubbeld is. Kneed het dan weer even door om de lucht er uit te slaan.
  • Verdeel het deeg in 6. Je kan het nu gelijk gebruiken of met wat bloem bestuiven en in plasticfolie bewaren in de koelkast of vriezer tot gebruik.