Kom je er niet aan uit? Bel ons op 0165-854018 of mail ons op info@tastypastries.nl

Baker

Follow Us:
Title Image

Blog

Super lekker smeuïg brownie recept

Een van mijn vrouws favoriete snacks is chocolade, en bij een van de bedoel ik haar ABSOLUTE favoriet. Tien jaar geleden, voordat we ons culinair avontuur begonnen, hield Tamara echt van Betty Crocker’s brownie mix. Hier hoefde je alleen olie, een ei, en met je vingers te knippen (en een magnetron), dan heb je chocolade brownie. In de instructies stond altijd wel dat je het moest laten afkoelen, helaas redde de cake het nooit lang genoeg. Nu we een paar jaar verder zijn hebben we onze eigen recept inmiddels. Als ik ooit iets goed te maken heb dan maak ik zeker deze brownies. Brownies is ook een van eerste dingen die ik vroeger heb leren maken. Deze smeuïge variant is mijn persoonlijke favoriet en het recept wat ik vandaag met jullie zal delen.

Fudge Brownie recept

Onze fudge brownies voor thuis.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Nagerecht, Snack, Treat
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: brownie, chocolade
Auteur: The Baking Buckets

Equipment

  • Magnetron mengkom
  • Mengkom
  • Spatel
  • elektrische mixer of een garde en wat armkracht
  • weegschaal
  • Bakevorm 20 cm

Ingrediënten

  • 120 gram Donkere Chocolade
  • 170 gram Boter
  • 250 gram Suiker
  • 2 Eieren
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • 100 gram Bloem
  • 30 gram Cacao poeder
  • 1 theelepel Zout
  • 120 gram Chocolade stukken Chocolade druppels

Instructies

  • voor verwarm de oven op 180℃/350℉ (hetelucht oven 165℃/330℉)
  • Smelt de chocolade in de magnetron (snel) of au-bain-marie (veilig). Als je de magnetron gebruikt roer dan elke 20-30 seconde tot dat het gesmolten is. Als je chocolade van een chocolade reep gebruikt. Breek het dat eerst in kleinere stukken dan smelt het geleidelijker en beter. Je wilt namelijk niet de chocolade verbranden. Langzaam en gecontroleerd is hier de prioriteit.
  • Smelt de boter in een andere meng kom en laat het wat af koelen.
  • Voeg de suiker aan de boter toe en meng dit met een garde tot dat het goed gemixt is.
  • Voeg de eieren en de vanille toe. Blijf mixen tot dat het lichter van kleur wordt en goed gecombineerd is.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe. Zorg er wel voor dat deze is afgekoeld. Je wilt namelijk niet dat de warme chocolade de eieren gaat bakken. Meng dit goed door.
  • Pak er vervolgens een spatel bij. Zeef de bloem, cacao en zout in het mengsel. Je raad het al mix dit er doorheen. Zodra het er doorheen is stop, je wilt het niet overmixen nu, anders krijg je meer cake textuur en dat willen we bij deze niet.
  • Schep als laatste de chocolade brokken er doorheen. Je kan ook chocolade druppels gebruiken maar ik hou van iets grotere brokken.
  • Vet een kleine springvorm of ovenschaal in en leg er bakpapier in. Kleine tip is om het bakpapier een klein beetje uit de vorm langs boven te laten komen. Dan kan je namelijk het makkelijker uit de vorm halen als het afgekoeld is.
  • Doe vervolgens het beslag in de bakvorm en zet het in de oven voor ongeveer 25 minuten. Als je er een tandenstoker in steek zouden er nog een paar natte kruimels op moeten zitten. Wanneer je de chocolade begint te ruiken is het ook een teken dat het bijna klaar is.
  • Haal de bakvorm eruit en laat hem afkoelen. Dan is het makkelijker om hem te lossen.
  • Verdeel de brownie in "gelijke stukken (bakker krijgt eerste keuze) en genieten.

Notities

De chocolade stukken hoeven ook niet donkere chocolade te zijn. Probeer er melk chocolade of witte chocolade in te stoppen of eventueel wat noten.