Kom je er niet aan uit? Bel ons op 0165-854018 of mail ons op info@tastypastries.nl

Baker

Follow Us:
Title Image

Blog

Witte Chocolade Blondies Recept

Persoonlijk ben ik niet de grootste fan van chocolade. Ja, je las het goed. Maar af en toe kan ik zeker genieten van witte chocolade(#echtechocolade of #nepchocolade debat), dit maakt deze witte chocolade blondies echt fantastisch.

Witte chocolade is van nature veel vetter dan bijvoorbeeld pure chocolade doordat witte chocolade gemaakt wordt met een veel hoger percentage cacaoboter. Hierdoor heb je minder boter nodig en een beetje meer bloem. Gelukkig hebben wij al het zware werk al gedaan voor jullie om alle test baksels te proeven. Het was behoorlijk zwaar werk… SERIEUS!! Nee, grapje; ik zou het ook niet geloven. Het was ons plezier.

Voor onze blondies, gebruiken we een combinatie van Callebaut chocolade, namelijk de witte chocolade en de gold chocolade. Experimenteer vooral met jouw favoriete merken en smaken.

Blondie Recept

GEWAARSCHUWD! Dit blondie recept kan verslavend zijn. Bak ze, Probeer ze. Hou ze koel.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Gang: Nagerecht, Snack, Treat
Keuken: Amerikaans
Auteur: The Baking Buckets

Ingrediënten

  • 120 gram Witte Chocolade
  • 140 gram Boter
  • 250 gram Suiker
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • 2 Eieren
  • 140 gram Bloem
  • 1 theelepel Zout
  • 110 gram Chocolade stukken Chocolade druppels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ / 350℉ (hetelucht op 165℃ / 330℉)
  • Smelt de chocolade in de magnetron (snel) of au-bain-marie (veilig). Als je de magnetron gebruikt roer dan elke 20-30 seconde tot dat het gesmolten is. Als je chocolade van een chocolade reep gebruikt. Breek het dat eerst in kleinere stukken dan smelt het geleidelijker en beter. Je wilt namelijk niet de chocolade verbranden. Langzaam en gecontroleerd is hier de prioriteit.
  • Smelt de boter in een andere mengkom en laat het wat afkoelen.
  • Voeg de suiker aan de boter toe en meng dit met een garde tot dat het goed gemixt is.
  • Voeg de eieren en de vanille toe. Blijf mixen tot dat het lichter van kleur wordt en goed gecombineerd is.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe. Zorg er wel voor dat deze is afgekoeld. Je wilt namelijk niet dat de warme chocolade de eieren gaat bakken. Meng dit goed door.
  • Pak er vervolgens een spatel bij. Zeef de bloem en zout in het mengsel. Je raad het al mix dit er doorheen.
  • Schep als laatste de chocolade brokken er doorheen. Je zou ook chocolade druppels gebruiken maar ik hou van iets grotere brokken.
  • Vet een kleine springvorm of ovenschaal in en leg er bakpapier in. Kleine tip is om het bakpapier een klein beetje uit de vorm langs boven te laten komen. Dan kan je namelijk het makkelijker uit de vorm halen als het afgekoeld is.
  • Doe vervolgens het beslag in de bakvorm en zet het in de oven voor ongeveer 25 minuten. en zal een mooie goud bruine boven laag vormen.
  • Nu voor de moeilijkste stap!! Af laten koelen. Als je hem er gelijk uit zou willen halen dan valt hij bijna gelijk uit elkaar het is namelijk een fudge blondie en die is nogal gevoelig. Mijn advies eerst even in de koelkast zetten na dat hij volledig afgekoeld is.
  • Verdelen en smullen maar.