Ga terug

Pizza deeg recept

Voorbereidingstijd20 min
1 uur
Totale tijd1 uur 20 min
Gang: Avondeten, Hoofdgerecht, Snack
Keuken: Italiaans
Porties: 6 pizzas

Ingrediƫnten

  • 750 gram Sterk brood bloem type 00
  • 250 gram Semolina bloem
  • 1 theelepel zout
  • 14 gram gedroogd gist 2 zakjes
  • 625 ml lauw warm water
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kristal suiker

Instructies

  • Mix de gist met het water, olie en de suiker. Laat het een paar minuten staan om het gist te activeren.
  • Mix de bloem soorten, en maak een hoop op een schoon werkblad.
  • Maak in het midden van de hoop een kuil en strooi de zout langs de rand van de bloem. Je wilt vermijden dat het gist gelijk in contact komt met het zout. Dat vertraagd namelijk het rijsproces.
  • Schenk het mengsel met het gist in de kuil van de bloem. Roer dan rustig met een vork om steeds meer en meer van de bloem mee te nemen.
  • Wanneer het bij elkaar komt begin dan met je handen te kneden.
  • Blijf kneden tot het een een glad, soepel, zacht en elastisch deeg is. Dit zal ongeveer 10-15 minuten duren.
  • Wanneer je een glad deeg heb. Vet dan een schaal licht in met wat olie. Leg het deeg bal er dan in en bestuif met bloem en dek af met plasticfolie. Zet weg op een warme plaats.
  • Laat het rijzen voor een uur of tot hij verdubbeld is in grote.
  • Wanneer het verdubbeld is. Kneed het dan weer even door om de lucht er uit te slaan.
  • Verdeel het deeg in 6. Je kan het nu gelijk gebruiken of met wat bloem bestuiven en in plasticfolie bewaren in de koelkast of vriezer tot gebruik.