Ga terug

Hazelnoot kletskoppen

Een gemakkelijk recept voor heerlijke knapperige hazelnoot kletskoppen.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
10 min
Totale tijd30 min
Gang: koekje, Nagerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Hazelnoot, Karamel, Koekje, Nederlands, Traditioneel
Auteur: The Baking Buckets

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Mengkom of mixer
  • Spuitzak
  • Spatel

Ingrediënten

  • 28 gram Boter
  • 71 gram Suiker
  • 18 gram Glucose
  • 21 gram Water
  • 38 gram Bloem
  • 1 gram Kaneel
  • 35 gram Hazelnootgruis

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C / 430°F
  • Doe de boter in de mixer en gebruik de vlinder om de boter extreem zacht te krijgen bijna tot dat het begint te smelten. Doe dit wel op een langzame snelheid omdat je anders lucht in je boter krijgt en dat wil je niet. Indien je boter best koud was kan je eventueel een föhn gebruiken om een handje mee te helpen maar pas op het niet smelt.
  • Voeg de suiker, glucose en water toe en mix tot dat het gecombineerd is.
  • Voeg de bloem en de kaneel toe en mix tot het gecombineerd is.
  • Spatel het hazelnootgruis er op laatst nog door.
  • Doe het mengsel in een spuit zak liefst met een groot rond spuit mondje maar zonder lukt ook. Pak een bakplaat en leg een bakvel or siliconen mat op.
  • Spuit dopjes ter grote van een euro munt. hou er wel rekening mee dat ze flink uitvloeien dus dat je goed ruimte ertussen moet laten.
  • Zet het in de oven voor 8-10 minuten of tot de koekjes plat en gekarameliseerd zijn.

Notities

Tip: Wanneer de koekjes net uit de oven zijn kan je ze nog een vorm geven. Leg ze bijvoorbeeld over iets rond en dan worden ze krom hard. Maar ze zijn goed warm en ze koelen snel dus wees snel maar voorzichtig je bent gewaarschuwd!